PIROTSKI DŽEKSON

Pirotski M.Jackson
#Pirotski M.Jackson

Svetomir Simić-CVRLE (38) iz Pirota je najbolji IMITATOR Majkla Džeksona u Srbiji! Otac četvoro dece, brejker, denser, step up igrač, zabavljač, karatista, skejter, vozač bmx-a unatraške, govori srpski i holandski, piroćanci ga zovu Cvrle DŽEKSON, ostali Srpski Majkl DŽEKSON ili DŽEKSON iz Pirot’ a za #zivotuprolazu rekao bih talentovani ČOVEK od Gume-Pirotski DŽEKSON.

Njegov izvanredan talenat prema igri primetio sam pre više godina na tv-u i društvenim mrežama. Po meni retko viđena koreografija po malo akrobatskih pokreta uz interesantan izbor muzike. Samouki pirotski umetnik i sjajan Džeksonov imitator! 

Detinjstvo proveo po vašarima jer su mu roditelji držali zabavni park sa fliperima i džuboksevima…. 

#Vašar

#PirotskiDzekson

“Bilo je to neko drugo vreme kad’ sam ja bio klinac… dosta se putovalo, moji roditelji su držali fliperane po vašarima, slušala se disko i pop muzika a dva autobusa sa prikolicom su svake godine vukla sve te stvari po terenu. Obilazila se cela bivša Jugoslavija. Rado se sećam vašara po Makedoniji, Bosni i Srbiji.”

#PirotskiDzeksonOd fliperana se moji roditelji nisu obogatili, ali su zato putovali i pristojno smo živeli-kaže PIROTSKI DŽEKSON za Život u prolazu.

#PirotskiDzekson

-Kako sam postao Majkl Džekson? -Majkl Džeksona sam prvi put gledao u filmu “Moonwalker” u pirotskom bioskopu “ISKRA”.

#Moonwalker

-Jedno jedanaest puta sam odgledao taj film, išao na sve bioskopske projekcije … i verovao ili ne Džekson je od tada mene prosto omađijao svojom pojavom, glasom, plesom, muzikom, izgledom da sam odmah poželo da igram i budem kao ON. Ubrzo sam krenuo da treniram-da mogu da igram isto kao on i bio sam najbolji igrač u kraju. Prozvali su me Cvrle Džekson!

#PirotskiDzekson Voleo sam filmove Brus Lija, trenirao karate, ali mi je ples više ležaoMajkl Džekson mi je prerastao za srce i od tada pa do danas sve me još uvek drži, počeo sam još devedesetih da se oblačim kao ON a eto i danas isto to radim…

#PirotskiDzekson

Video spotove Majkl Džeksona ’90tih sam nabavljao preko razmena i iz video klubova a i iz inostranstva. Premotavao sam i vraćao spotove sa VHS kaseta po sto puta dok se glava na video rekorderu nije izlizala… a sve to zbog Majkla Džeksona

#Michael Jackson

– Na pitanje kad je počeo da igra kaže:„U Pirotu je krajem osamdesetih bila jedna diskoteka koja se zvala “La Italia”, vlasnik je bio Italijan koji je kasnije napustio Pirot i tu se igralo do kasno u noć. Tu su krenula i prva takmičenja. Bio sam najbolji u street takmičenjima, brejku, step up-u, a i danas sam najbolji igrač i jedini u Srbiji koji je ostao dosledan toj vrsti igre“.

-Pitam ga, a zašto baš Majkl Džekson? Zašto nije Džems Braun ili Elvis Prisli? -Pa on je bio najteži za igranje. Bio je Vanilla Ice, MC HUMMER ali Džekson je bio najteži za igranje i imao je po meni najlepši stajling.

#PirotskiDzekson

-I dan danas čuvam sve o Džeksonu u mojoj kući. Skupljao sam njegove ploče i audio kasete. Sve to za mene ima veliku vrednost. 

#PirotskiDzekson

#MichaelJackson

Danas je sve drugačije, kada njega nema… jer ima nas fanova koji poštujemo to što je on uradio u muzici … a danas je neko drugo vreme… kažu savremenije doba … verovatno zbog kompjutera i mobilnih telefona.

#PirotskiDzekson

-Prihvatili smo društvene mreže, verujemo u Youtube, Instagram, Tweeter i Fejsbuk … ako te nema na tim mrežama kao da te nije ni bilo ….  

-Amerikanci uvrstili Pirotskog Džeksona u spot koji se bavio fanovima popularnog kralja popa Majkla Džeksona. Ovde pogledajte spot!

-Nastavlja Cvrle , “Smeta mi kada ga ljudi optužuju za pedofiliju i druge stvari…. Prave marketing na različite načine, na kvarno, nepošteno”.

– Čuvam sve kasete sa mojih nastupa, imam i neke diplome kada sam se takmičio i pobeđivao u igranju (Talent Show Srbija)

#PirotskiDzekson

-EXPLOZIV, TV Prva-

 – Kako od igranja u Srbiji da se preživi?  Pokrenuo sam  2008.god. u pirotskom Domu kulture školu densa sa ciljem afirmacije tog plesa za omladinu … Radilo je neko vreme, a onda se škola ugasila…  Čak smo imali i grupu “B. FORCE CREW” … i Udruženje poštovaoca lika i dela Majkla Džeksona u Srbiji.

#B.FORCE CREW,PIROT

#B-Force-Crew

-Kasnije sam pokrenuo svoj Youtube kanal , dobio pratioce, kupio kameru i sad snimam i radim tutorijale za taj moj kanal, kako se igra, osnovno o pokretima idr.

-Radim trenutno obrade Džeksonove muzike i crtam-slikam njegove portrete a ideja mi je da na mom Youtube kanalu imam spotove sa ubrzanim kadrovima kao i scene sa slow-motion efektom. Uvek imam posla!

 “Ja od igre živim”…. gostujem po diskotekama, gde me pozovu, na razne prezentacije i žurke, nastupam na karaokama i  televiziji.  Evo, sad su me pre neki dan zvali da učestvujem u jednoj reklami, videćemo šta će biti od toga …. Voleo bih da i to zaživi kaže Cvrle za #zivotuprolazu i nastavlja- Volim ovako da živim, sam šijem garderobu za moje nastupe…

cropped-ivot-u-prolazu-3-e1547128839936.pngŠijem rukavice, pravim šešire, osmišljavam kompletan stajling za svoj nastup, a razmišljam o tome da pokrenem i on-line shop na mojoj FB strani i počnem da prodajem rukavice i šešire koje pravim i dizajniram a koji su u duhu Majkla Džeksona…. 

Nastupam po diskotekama južne Srbije ali i šire…

#PirotskiDzekson

-“Mi smo talentovana nacija za igru-ples, umemo da držimo ritam …. a ples po meni zahteva odličnu kondiciju, snagu i izdržljivost i nikako ne sme da se pretera sa tegovima”…. 

“Vodim zdrav život, jedem peglanu kobasicu i pirotski kačkavalj, imam četiri ćerkice, jedna od njih, najmladja dobro igra, možda me bude nasledila u ovom mom talentu, videćemo”….

#PirotskiDzekson

-Ovde retko vidjam mlade ljude koji se interesuju za ono što ja radim…. Imitaciju, igru-ples… Ali zato na primer kad prođem kroz pirotsku Novu malu romi me zaustavljaju i vole sa mnom da igraju, kažu , evo ga Džekson, ide Džekson!!!

#PirotskiDzekson FB_IMG_1549194714504 (2)

-Mi piroćanci kad biramo ženu gledamo je kako igra u kolu. Pitam ga što? Cvrle kroz osmeh –Ako može da igra u kolo, onda može i da rađa  i da radi… dodaje Cvrle za #zivotuprolazu

#PirotskiDzekson

Igrao sam u jednom video spotu našeg mladog violiniste Adrijana Mašića … Spot je bio sniman u Beloj Palanci, retkom mestu u južnoj Srbiji sa očuvanom i netaknutom prirodom…

-Smisao života za tebe?…. Za mene-Samo igra i ništa drugo!- kaže Cvrle za Život u prolazu.  

-“Uvek sam spreman za nove nastupe i projekte – Ja sam srpska kopija Majkl Džeksona, veliki njegov fan i poštovalac njegove filozofije i muzike koje je stvarao za ovaj svet…. priča Cvrle za #zivotuprolazu i dodaje da se u našoj zemlji ples trenutno slabo promoviše, pogotovu ovo što on radi, i da pop muzika i nije tako više popularna na TV kao što je bila ranije…. Nada se boljim danima za POP!”

#PirotskiDzekson

 PORUKA: “Svaki Dan treba da igramo!” -kaže Cvrle za Život u prolazu.

-CVRLE je uvek otvoren za saradnju zato što je podijum njegov život! To je ON! Srpski Majkl Džekson! Džekson iz Pirot’ i talentovani Čovek od GUME!

-Drago mu je ako postoje još neki klinci koji obožavaju Džeksona kao on, jer Džekson za njega nije samo muzika i zabava, on je nešto mnogo više od toga, filozofija i NJegov #zivotuprolazu

– Za saradnju sa Cvrletom kontaktirati ga na mejl zivotuprolazu@gmail.com, ili ga pozvati lično na kontakt tel.060/566-16-64 a možete mu pisati i na njegovom zvaničnom profilu na društvenoj mreži Facebook.

-https://www.facebook.com/jackson.pirot

-Tekst je deo projekta #kreativnasrbija autora bloga Život u prolazu Ivana Ramovića.

-Dozvoljeno je deljenje teksta bez prerade i izmene, uz obavezno navođenje izvora, u nekomercijalnoj upotrebi.

#samoigra #pirotskimajkldzekson #cvrledzekson #pirotskidzekson #srpskimajkldzekson #pirot #brejk #dens #svetomir-simic-cvrle #imitator-majkla-dzeksona #covekodgume #kakosampostaomajkldzekson #samoukipirotskiumetnik

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *