Ginisovac

Објави admin

Dalibor Jablanovic

OVAJ diplomirani IT inženjer iz Stubice kod PARAĆINA radi kao ELEKTRIČAR JAME u Senjskom rudniku a OBORIO je GINISOV REKORD čak 26 puta u 11 KATEGORIJA

Za Život u prolazu pronašao sam zvanični podatak da je Dalibor Jablanović (33) avgusta 2013.godine od strane Ginisa bio proglašen za najboljeg takmičara sveta izazova.

Zahvaljujući svom ogromnom entuzijazmu i spretnosti jedini je na svetu koji može da na licu i telu balansira najviše kašika (31 i 79.), da za trideset sekundi stavi najviše šnalica na kosu, da za jedan minut na svom licu zalepi najviše notes papirića, da za 29 sekundi vezanih očiju stavi najviše kockica poravnatih i postavljenih, da za 37 sekundi i 30 sekundi najbrže organizuje šahovski set figura u timu za dvoje i da običnu rolnu od toalet papira razmota jednom rukom za samo 9,8 sekundi.

Radi rizičan posao, silazi u jamu svakog dana, a kaže da se u tom malom rudarskom mestu gde radi u opštini Despotovac nekada snimao  film Petrijin venaca pre neku godinu  serija ČIZMAŠI i da i dan danas postoji PARNA MAŠINA iz 1872.godine koja rudare bezbedno spušta u jamu.

Nema strah od jame, svaki dan mu je praznik kada sa rudarima živ i zdrav izađe iz nje, malo ga muči hronični bronhitis koji se s vremena na vreme pogorša …  Često kaže,  ja sam u Stubici, to je malo pomoravsko selo blizu Paraćina koje broji oko 500 domaćinstava. Nisam do sada napuštao svoje selo a i ne planiram. U slobodno vreme ja smišljam i obaram neobične rekorde, po tome sam i poznat. 

Od detinjstva igram u folkoloru, sviram frulu, usnu harmoniku, igram šah i pecam, a gluma, to mi je velika ljubav.

Zivotupr5 (2)OVAKO zvuči Moravac…

Bio sam statista u filmu Montevideo, Bog te Video i bilo mi je zabavno da se družim sa glumcima i upoznam neke nove ljude.

Volim javne nastupe, prija mi televizija i uvek imam šta da pokažem, umem da iznenadim publiku i gledaoce preko malih ekrana i društvenih mreža. Dodaje  za Život u prolazu da se zbog svojih rekorda za selo #Stubica čulo čak do JAPANA.

-Nedavno sam gostovao na televiziji Pink u emisiji Ami DŽ SHOW i tamo sam uživo pred gledaocima oborio dva Ginisova rekorda. Jedan se odnosio na VOĆNU BATERIJU a drugi na najbrže filovanje palačinki. Voćnu bateriju sam napravio od limuna i preko nje osvetlio diode za kraće od šezdeset sekundi, a za 44 sekunde sam filovao čak dvanaest palačinki sa tri vrste materijala.

Pitao sam ga, šta te navodi na to da stalno izmišljaš i obaraš nove Ginisove rekorde? Kaže, Sve je to za mene veliki izazov, volim da se takmičim, vuče me stalno neka energija i kada osetim da nešto mogu bolje od drugih  ja onda krenem u pripreme i veoma brzo već za nekoliko dana oborim taj rekord…. Nakon toga bude dobar osećaj, uvek!

Život je za njega vrsta stalne borbe i igre, a u svakoj toj igri on koristi različita pravila kako bi postigao najbolji rezultat za sebe.

Pitao sam ga, šta trenutno smišljaš? Odgovara kroz osmeh, razmišljam o instant rekordima, na primer, da pokušam da oborim rekord u najbržem navlačenju ili svlačenju majice, da najbrže vežem kravatu, pertlu na cipeli ili da za manje od jednog minuta pojedem najviše čokoladica…

Dalibor već godinama planira da obori rekord u Ginisovom kolu , kaže, bilo bi to kolo dužine do jednog kilometra koje bi izveo sa mojim meštanima, i za to bi se ozbiljno pripremili…

Sa ponosom mi priča za Život u prolazu da je preko Ginisovih rekorda stekao dosta prijatelja u svetu i da će ovo raditi sve dok bude mogao jer ga to zabavlja i ispunjava.

Od Ginisovih rekorda nema neke finansijske koristi ali nada se da će jednog dana njegov #talenat i umeće neko primetiti i angažovati ga.

Voli da putuje, voli druženja , uvek otvoren za saradnju, a Ginisovi rekordi kaže…#oni-su-mi-u-krvi.  

Sledeći korak nakon starih rekorda idu novi #Ginisovi-rekordi  

Ukoliko želite saradnju sa Daliborom Jablanovićem, njegova fejsbuk stranica je OVDE

Možete mu pisati i na mejl: zivotuprolazu@gmail.com

Tekst i video – Ivan Ramović

Fotografije – Dalibor Jablanović, privatna arhiva

Tekst je deo projekta #kreativnasrbija autora bloga Život u prolazu Ivana Ramovića. Dozvoljeno je deljenje teksta.

#ginis #ginisovirekordi #Ginisovrekord #Ginis #Guiness #DaliborJablanovic #kreativnasrbija  #zivotuprolazu #Stubica #Paracin #Despotovac #2019 #SenjskiRudnik #vocnabaterija #PetrijinVenac #MontevideoBogteVideo #AmiDŽ #TVPink #najbrze #najbolje #najvise #rekordi #nemoguce-moguce #ivicaramovic

Život u prolazu
  • 17
    Shares