Filolovac!

Bolje biti užički čvarak, nego beogradski hamburger. Ipak je čvarak čin i to vojni, a brza hrana te samo zasiti i ništa više. Ovo je u svom satiričnom tekstu „Bilo jednom u Užicu“ konstatovao momak koga vam predstavljam na svom blogu. Njegovo ime je Dušan Leon-Ćitić (35) – po formalnom obrazovanju inženjer, a u duši zaljubljenik u film, pisanje, fitnes, veliki poštovalac glumca Silvester Stalonea.

#zivotuprolazu

Ovaj era kome je njegovo Užice u ❤️ (Užice nije napuštao duže od 7 dana ni kada je studirao u Beogradu), pokazao je da njegov talenat i veštine bivaju prepoznati mnogo dalje od Beograda i granice naše zemlje, što je morate priznati velika satisfakcija za mladog čoveka.

A evo kako je sve počelo.

Njegov talenat primećen je još od malena.

Spada u ambidekstere a kroz glumu i recitovanje se ističe još na školskim slavljima.

Prve pesme piše sa svojih 6 godina, a u 14-toj snima kratki film „Život je red“

Nakon srednje škole želeo je da upiše dramaturgiju ili glumu što bi bio prirodan sled da nastavi da se bavi glumom, ali ga je život odveo na drugu stranu. Upisuje studije FON-a u Beogradu koje završava sa visokim prosekom, ali mu formalno obrazovanje ne obezbedjuje zaposlenje i egzistenciju. Okreće se svojoj velikoj ljubavi – pisanju i filmovima i otiskuje se u nesigurne ali i nepresušne vode frilensinga. Po uzoru na heroja iz akcionih filmova Stalonea koji ga je uvek fascinirao svojom istrajnošću, disciplinom, radom na sebi i svom telu istrajava (piše tekstove za sajtove, edituje snimke, radi kao kreativni konsultant, smišlja slogane, takmiči se na onlajn platformama sa kratkim videima, postaje zaštitno lice Cyoub aplikacije za Iphone) i objavljuje tekstove u više zbirki – „Susreti sredom“, „Nevidljiva paučina“ , „Najkraće priče“ kao i satire u 2 zbornika Nušićijade : „Danguba“ (2016) i „Prvi put sa majkom na glasanje“ (2017).

2016.godina mu donosi naročit uspeh kada njegovo prodajno pismo pobedjuje na onlajn takmičenju koje je organizovala Carol Gino – najprodavanija spisateljica 80-ih godina prošlog veka u Americi i životna saputnica dvostrukog oskarovca Maria Puza, tvorca filmske trilogije „KUM“.

Sa njom je saradnja počela preko interneta a pošto Carol nije znala ništa o Srbiji, Srbiju je mešala sa Sirijom, a na Dušanov poziv Carol je 2017.godine posetila Užice i bila gošća Dušana i njegove porodice.

*Dušan i njegova porodica su se potrudili da na najlepši način prezentuju svoj kraj i našu zemlju, tako da je gostovanje Carol Gino u Srbiji bilo propraćeno od strane lokalnih medija. Od tada saradjuje sa njom na više projekata, bilo kao editor, kreativni konsultant, montažer audio i video snimaka, marketing strateg i slično. U Kerolinoj knjizi „Me&Mario“, o njenim memoarima i zajedničkom životu sa Mariom Puzom proslavljenim piscem i filmskim scenaristom Dušan je potpisan kao editor i to uz posebnu zahvalnost autorke u uvodnom delu knjige.

Sada su u pripremi 2 knjige, koje će biti objavljene u zavisnosti od trenutne situacije sa pandemijom i ograničenjima koja imaju u Americi. Jedna od njih zove se – Kako se osećati sigurno u nesigurnom svetu- otkriva Dušan za Život u prolazu.

Izvor- internet

-Iako deluje da je 2016.godina vrhunac Dušanovog stvaralaštva njegovi apetiti i svestranost nisu ukroćeni ovim uspehom već nastavlja da radi. 2018.godine objavljuje svoju prvu zbirku satira „Beli humor i crni bubrezi“ sa kojom se predstavio na Beogradskom sajmu knjiga.

-Kao veliki nostalgičar za 90-im godinama prošlog veka kojih mnogi ne žele da se sećaju zbog loših političko-ekonomskih aspekata Dušan ponovo iz ovoga izvlači nešto dobro. U prizemlju svoje kuće organizuje filmski klub u kome se nalazi njegova lična kolekcija od 2000 DVD originalnih naslova i 400 originalnih plakata poznatih filmskih klasika starih 30-40 godina. Takođe osniva i svoj kanal na YouTube pod nazivom –FILMOLOVAC.

@Filmolovac1
Lov na filmske naslove
#filmolovac

Na kanalu se bavi recenzijama poznatih blokbastera: Terminator, Rocky 4, Predator, Indijana Džouns i priča o glumačkim legendama Klint Istvudu, Šon Koneriju, Staloneu, Švarcenegeru uz veliki broj informacija, dozu humora i spostvenog doživljaja i preporuka.

#zivotuprolazu

A kome verovati ako ne čoveku koji je sate svog detinjstva i mladalaštva proveo u video klubovima i gledanju filmova!

Dušan se potrudio da u svakoj epizodi ugosti sagovornike iz raznih profesija: od doktora nauka do KV radnika koji svi sa dozom nostalgije i ličnog pečata pričaju o filmovima, scenama i glumcima ali o vremenu kad je film bio aktuelan.

Za to vreme sam Dušan kaže:

„Sećamo se godina koje možda nisu bile baš zlatne, ali su svakako za medalju“

To je ujedno i moto kanala Filmolovac.

U znaku Filmolovca – Dušan Leon-Ćitić iz Užica
S vremena na vreme na kanalu ugosti i po neko poznato lice iz sveta holivudskog filma kao što su: Patrik Kilpatrik, Džo Kempling, Fred Stoler, Olivije Gruner i mnogi drugi. Kontakte sa poznatim holivudskim imenima obezbedjuje preko sajta gde im postavlja pitanja i dobija od njih odgovore na temu filma.
*Velika kolekcija filmskih plakata
@filmolovac

Inače, Filmolovac je jedini aktivni kanal na YouTube sa filmskim recenzijama u Srbiji!

Linkovi za Filmolovac kanal i instagram profil su OVDE.

https://www.youtube.com/filmolovacdule
https://www.instagram.com/filmolov/

I kao Roki njegov filmski idol Dušan je spremno dočekao Koronu!

*Kao pasionirani ljubitelj bodi-bildinga, izgradnje tela, borilačkih veština pisao je o svojim impresijama i načinu treniranja kada je to bilo onemogućeno u teretanama zbog pandemije.

Tako je nastala satira “Bilder u doba Korone” i video “Trening u doba Korone”.

#dusanleoncitic

Evo šta se Dušan još setio. Organizovao je live prenos 90.rođendana svoje bake na internetu –YouTube!

„moja baka je 19. avgusta proslavila svoj 90. rođendan i imala je live prenos proslave na svom ličnom Youtube kanalu. Prilično sam siguran da je jedina baba na Balkanu koja može da se pohvali takvim uspehom i nasleđem“


A da, to je taj Roki u njemu!

„U stvari, uvek sam i hteo da postanem Srpski Stalone, glumac, reditelj i atleta“ – rekao je Dušan za blog Život u prolazu.

*Iako su mnogi sumnjali u njega ovaj zanimljiv i veoma talentovan energičan čovek je uradio puno toga kreativnog i upečatljivog i uspeo da bude cenjen u kraju iz kog je potekao i koji neizmerno voli, da se nadje medju uglednim Užičanima pored čuvenih glumaca, sportista, kako kaže: možda spadam u manjinu, ali sam bar deo odabrane elite, ali i da doživi satisfakciju i omogući sebi egzistenciju i tamo negde u belom svetu.

-Da li je ovaj era stvoren za ovaj naš ili onaj daleki svet preko bare nije ni važno, važno je da talenat, entuzijazam, upornost i rad na sebi nalaze svoj put i da tu granica ne postoji, kao ni za junaka moje priče sa bloga Dušana Leon-Ćitića.

*Tekst i dizajn: Ivan Ramović (sva prava zaštićena, a prenos teksta, fotografija i animacije dozvoljen uz navođenje izvora i veze ka blogu www.zivotuprolazu.rs)

*Fotografije: Dušan Leon-Ćitić (privatna arhiva)

#dusanleoncitic #srpskistalone #uzice #filmolovac #zivotuprolazu #talenti #kreativci #jedinstveni

Život u prolazu
  • 52
    Shares

Оставите одговор