Filolovac!

Bolje biti užički čvarak, nego beogradski hamburger. Ipak je čvarak čin i to vojni, a brza hrana te samo zasiti i ništa više. Ovo je u svom satiričnom tekstu „Bilo jednom u Užicu“ konstatovao momak koga vam predstavljam na svom blogu. Njegovo ime je Dušan Leon-Ćitić (35). Po formalnom obrazovanju inženjer, a u duši zaljubljenik u film, pisanje i fitnes. Kao i Silvester Stalone.

#zivotuprolazu

Era kome je njegovo Užice u ❤️. Užice nije napuštao duže od 7 dana ni kada je studirao u Beogradu. Pokazao je da talenat i veštine bivaju prepoznati mnogo dalje od naše zemlje što je velika satisfakcija za mladog čoveka.

A evo kako je sve počelo.

Njegov talenat primećen je još od malena.

Spada u ambidekstere a kroz glumu i recitovanje se ističe još na školskim slavljima.

Prve pesme piše sa svojih 6 godina, a u 14-toj snima kratki film „Život je red“

Nakon srednje škole želeo je da upiše dramaturgiju ili glumu, ali ga je život odveo na drugu stranu. Upisuje studije FON-a u Beogradu koje završava sa visokim prosekom, ali mu formalno obrazovanje ne obezbedjuje zaposlenje i egzistenciju. Okreće se svojoj velikoj ljubavi – pisanju i filmovima i otiskuje se u nesigurne ali i nepresušne vode frilensinga. Po uzoru na Stalonea koji ga je uvek fascinirao svojom istrajnošću, disciplinom, radom na sebi i svom telu on istrajava. Piše tekstove za sajtove. Edituje snimke. Radi kao kreativni konsultant, smišlja slogane i takmiči se na onlajn platformama sa kratkim videima. Postaje zaštitno lice Cyoub aplikacije za Iphone. Objavljuje tekstove u više zbirki. To su – „Susreti sredom“, „Nevidljiva paučina“ , „Najkraće priče“. Objavljuje i satire u 2 zbornika Nušićijade . To su „Danguba“ (2016) i „Prvi put sa majkom na glasanje“ (2017).

2016.godina mu donosi naročit uspeh. Tada njegovo prodajno pismo pobedjuje na onlajn takmičenju. Zamislite, Carol Gino – je organizovala to takmičenje. Inače, ona je jedna od najprodavanija spisateljica 80-ih godina prošlog veka u Americi. Životna saputnica dvostrukog oskarovca Maria Puza, tvorca filmske trilogije „KUM“.

Sa njom je saradnja počela preko interneta. Carol nije znala ništa o Srbiji, i Srbiju je mešala sa Sirijom. Na Dušanov poziv ona je 2017.godine posetila Užice i bila gošća njegove porodice.

*Dušan i njegova porodica su se potrudili da na najlepši način prezentuju svoj kraj. Gostovanje Carol Gino u Srbiji bilo je propraćeno od strane lokalnih medija. Od tada saradjuje sa njom na više projekata. Bilo kao editor, kreativni konsultant, montažer audio i video snimaka ili marketing strateg. U Kerolinoj knjizi „Me&Mario“, Dušan je potpisan kao editor i to uz posebnu zahvalnost autorke u uvodnom delu knjige.

Sada su u pripremi 2 knjige. Biće objavljene u zavisnosti od trenutne situacije sa pandemijom i ograničenjima koja imaju u Americi. Jedna od njih zove se – Kako se osećati sigurno u nesigurnom svetu- otkriva Dušan za Život u prolazu.

Izvor- internet

-Iako deluje da je 2016.godina vrhunac Dušanovog stvaralaštva njegovi apetiti i svestranost nisu ukroćeni ovim uspehom već nastavlja da radi. 2018.godine objavljuje svoju prvu zbirku satira „Beli humor i crni bubrezi“ sa kojom se predstavio na Beogradskom sajmu knjiga.

-Kao nostalgičar za 90-im godinama prošlog veka Dušan ponovo iz ovoga izvlači nešto dobro. U prizemlju svoje kuće organizuje filmski klub sa ličnom kolekcijom od 2000 DVD originalnih naslova. Tu je i 400 plakata poznatih filmskih klasika starih 30-40 godina. Osniva kanal na YouTube pod nazivom –FILMOLOVAC.

@Filmolovac1
Lov na filmske naslove
#filmolovac

Na kanalu se bavi recenzijama poznatih blokbastera. Terminator, Rocky 4, Predator, Indijana Džouns. Priča o glumačkim legendama Klint Istvudu, Šon Koneriju, Staloneu, Švarcenegeru. Sve to uz veliki broj informacija, dozu humora i sopstvenog doživljaja i preporuka.

#zivotuprolazu

A kome verovati ako ne čoveku koji je sate svog detinjstva i mladalaštva proveo u video klubovima i gledanju filmova!

Dušan se potrudio da u svakoj epizodi ugosti sagovornike iz raznih profesija. Od doktora nauka do KV radnika. Svi sa dozom nostalgije i ličnog pečata pričaju o filmovima i scenama… Ali o vremenu kad je film bio aktuelan.

Za to vreme sam Dušan kaže:

„Sećamo se godina koje možda nisu bile baš zlatne, ali su svakako za medalju“

To je ujedno i moto kanala Filmolovac.

U znaku Filmolovca – Dušan Leon-Ćitić iz Užica

S vremena na vreme na kanalu ugosti i po neko poznato lice iz sveta holivudskog filma. To su: Patrik Kilpatrik, Džo Kempling, Fred Stoler, Olivije Gruner i mnogi drugi. Kontakte sa poznatim holivudskim imenima obezbedjuje preko sajta gde im postavlja pitanja i dobija od njih odgovore na temu filma.

*Velika kolekcija filmskih plakata
@filmolovac

Inače, Filmolovac je jedini aktivni kanal na YouTube sa filmskim recenzijama u Srbiji!

Linkovi za Filmolovac kanal i instagram profil su OVDE.

https://www.youtube.com/filmolovacdule
https://www.instagram.com/filmolov/

I kao Roki njegov filmski idol Dušan je spremno dočekao Koronu!

Kao pasionirani ljubitelj bodi-bildinga pisao je o svojim impresijama i načinu treniranja u teretanama u doba KORONE!

Tako je nastala satira “Bilder u doba Korone” i video “Trening u doba Korone”.

#dusanleoncitic

Evo šta se Dušan još setio. Organizovao je live prenos 90.rođendana svoje bake na internetu -YouTube!

„moja baka je 19. avgusta proslavila svoj 90. rođendan i imala je live prenos proslave na svom ličnom Youtube kanalu. Prilično sam siguran da je jedina baba na Balkanu koja može da se pohvali takvim uspehom i nasleđem“


A da, to je taj Roki u njemu!

„U stvari, uvek sam i hteo da postanem Srpski Stalone. Glumac, reditelj i atleta“ – rekao je Dušan za blog Život u prolazu.

*Iako su mnogi sumnjali u njega ovaj zanimljiv i veoma talentovan energičan čovek je uradio puno toga. Uspeo je da bude cenjen u kraju iz kog je potekao. Našao se medju uglednim Užičanima pored čuvenih glumaca i sportista. Kaže: možda spadam u manjinu, ali sam bar deo odabrane elite. Doživeo je satisfakciju i omogućio sebi egzistenciju i tamo negde u belom svetu.

-Da li je ovaj era stvoren za ovaj naš ili onaj daleki svet preko bare nije ni važno. Važno je da talenat, entuzijazam, upornost i rad na sebi nalaze svoj put. Granice ne postoje, kao ni za junaka moje priče sa bloga Dušana Leon-Ćitića.

*Tekst i dizajn: Ivan Ramović.

(sva prava zaštićena, a prenos teksta, fotografija i animacije dozvoljen uz navođenje izvora i veze ka blogu www.zivotuprolazu.rs)

*Fotografije: Dušan Leon-Ćitić (privatna arhiva)

#dusanleoncitic #srpskistalone #uzice #filmolovac #zivotuprolazu #talenti #kreativci #jedinstveni

Život u prolazu

Оставите одговор