#TeeyanaART
#TeeyanaART

Živi i radi u Bečeju a njena dela su INSPIRATIVNA preko svake GRANICE.

Tijana Grujić

Tijana Grujić (42) slikarka, pedagog i majka dva dečaka, poznata javnosti po zabranjenoj izložbi iz 2017.godine.

Prva je koja je odlučila da umetnost erotske konotacije printuje na odeću i predmete.

Pokušao sam da stupim u kontakt sa njom i saznam gde je danas na umetničkoj sceni Srbije. Na kojim projektima radi? I da li se od zabranjene umetnosti do danas nešto promenilo u njenom stvaralaštvu?

Za #zivotuprolazu kaže da nije ni očekivala da će nakon zabranjene  izložbe doživeti uspeh i postati tražena u inostranstvu.

teeyanart
Self-portrait

U ranijim fazama  zanimala se da slika groblja, embrione, havarisane automobile, klovnove… Sve to kroz  autoportretisanje. A poslednja njena faza je erotika koja takođe ima veze sa autoportretisanjem.

Izlagala je po Americi i Evropi, rame uz rame sa Marinom Pikaso.

Teeyanaart
Tijana Grujić

#teeyanaart

#TeeyanaArt
#TeeyanaArt

Teeyanart predaje likovno u osnovnoj školi u Bečeju. Tamo su je njeni bečejci prozvali šetajuća umetnost.

Nosi svoje unikate u šta sam se i lično uverio kad’ smo se sreli u Novom Sadu. Svoju inspiraciju crpi iz svega u životu što je okružuje. Njena fascinacija su glamur, moć i holivudske modne ikone. Čak i svojom frizurom i načinom na koji se šminka podseća na Marlen Ditrih.

TeeyanaArt
TeeyanaArt

Za Život u prolazu dodaje da bi volela u budućnosti da preuređuje stare i napuštene dvorce. Da sređuje vinske kuće, hotele, muzeje, i da oblači poznate. Da im organizuje zabave i prijeme u njenoj režiji. Takođe bi želela da u 2019.godini pokrene i svoj preduzetnički biznis.

Želja joj je da njen Bečej i Srbiju povezuje sa svetom preko  umetničkih projekata koje stvara. Dodaje da su joj njena deca i roditelji najveća podrška u onome što radi.

Trenutno radi na pripremi dizajna za manju seriju unikatnih haljina.  Haljine su sa zanimljivim printom i to za naručioca posla iz Švedske.

#TeeyanaART Ona je žena koja se strastveno predaje svom poslu. Posvećena onome što radi.Iz njenih dela se ta strast oseti i vidi. Glamur i sjaj koji je inspirišu prenosi na svoja dela. Trudi se da uvek izabere najbolje krojače i najkvalitetnije materijale. Zato za sebe često voli da kaže da je devojka od milion dolara.

Million Dollar Girl
Million Dollar Girl

U potrazi je za investitorima!

Ima svoj youtube kanal – video blog kao ideju da promoviše sebe u svakom smislu. Sebe vidi kao umetnika koji stalno provocira. Kaže, umetnika koji dok stvara razmišlja…i oseća, pa su dela koja stvara provokativna i kontraverzna.

Teeyanart je izuzetna umetnica. Svakako nešto drugačije i originalno na našoj umetničkoj sceni. Da li smo i koliko spremni da prihvatimo ovakvu vrstu umetnosti provokacije?

#teeyanaart

Fotografije – Tijana Grujić, iz privatne arhive

*Tekst:Ivan Ramović www.zivotuprolazu.rs (sva autorska prava zaštićena, a prenos teksta, fotografija i videa dozvoljen uz navođenje izvora i veze ka www.zivotuprolazu.rs)

Život u prolazu

Оставите одговор